Instagram lader dig ikke komme væk med at tage skærmbilleder

instagram skærmbillede 24Instagram opdaterede for nylig sin app med en masse nye funktioner, herunder live video og forsvindende fotos og videoer. Ligesom Instagram Stories blev sidstnævnte funktion også lånt fra Snapchat og tillod brugere at dele midlertidige billeder og videoer med venner ved hjælp af Instagrams direkte messaging-funktion.

Det ser ud til, at Instagram bare ikke kan få nok af sin rivaliserende visuelle medie-app, da den også er væk og lånt et andet element fra Snapchat.

Ifølge Instagram giver det dig besked, hvis nogen tager et screenshot af dine forsvindende visuelle meddelelser. Som enhver ivrig Snapchat-fan vil fortælle dig, har den pågældende funktion længe været tilgængelig i appen. Denne gang kan Instagrams plagiering dog have været et produkt af nødvendighed.

I modsætning til Historier, som kan ses af hele dit netværk (eller endda indstilles til offentligt), er dit forsvindende indhold generelt kun beregnet til de mennesker, du vælger at sende det til. Chancerne er, at du sandsynligvis ikke tager venligt med nogen, der tager et screenshot af dit midlertidige indhold for at gemme det på deres telefon. Derfor er det vigtigt i dette scenario at blive advaret om et skærmbillede.

Dengang da Snapchat blev betragtet som lidt mere end en uartig messaging-app, var den ydmyge screenshot-meddelelse dens måde at fortælle folk, at den kiggede efter deres privatliv. Derfor Instagram havde at låne funktionen for at sikre, at brugerne følte sig sikre ved at dele deres midlertidige indhold i sin app.

Uventet endte bevægelsen med at skabe lidt ophidselse, da det først blev afsløret. En række sorgsramte brugere af sociale medier var under det indtryk, at Instagram ville fortælle dig, når nogen tog et screenshot af dit offentlige indhold, rapporterer Business Insider. Fejlen ser ud til at være Instagrams fejl, da dens meddelelse ikke præciserer, hvad der var målrettet i skærmbilledet.

Instagram fortæller nu folk, når du screenshot deres ting. pic.twitter.com/zBKNVAuSkJ

- Fælles hvid pige (@CommonWhiteGirI) 25. november 2016

Det er dog ikke tilfældet. Meddelelsen gælder kun for det forsvindende indhold, du sender via Instagram Direct. Nu hvor det er ryddet, kan du gå tilbage til at gå rundt på Instagram og også sikkert tage skærmbilleder af offentlige billeder - det er OK, alle gør det.

Seneste indlæg