Sådan sendes en besked i Facebook Messenger

Facebook

Facebook Messenger har lige fået takebacks. En længe lovet mulighed for at slette beskeder inde i Messenger begynder at rulle ud tirsdag den 5. februar, sagde virksomheden. Opdateringen giver brugerne mulighed for at afsende en besked op til 10 minutter efter afsendelse af denne besked, både til individuelle og gruppechats.

Facebook lovede den ikke-sendte funktion, efter at en undersøgelsesrapport afslørede, at CEO og skaberen Mark Zuckerberg slettede nogle af hans egne sendte beskeder. Efter rapporten sagde Facebook, at de ville bringe muligheden for at afvise en besked til alle brugere.

Værktøjet kan hjælpe med at trække skrivefejl, meddelelser sendt til den forkerte person og andre fejl, hvis de bliver fanget i tide. Afsendelse betyder naturligvis ikke uset, men den hurtigste aflevering ses muligvis ikke på den anden side af samtalen.

Messenger tillod tidligere brugere at slette meddelelser, så de ikke kunne se dem i deres eget feed, men modtageren kunne stadig se meddelelsen. Nu inkluderer sletteindstillingen "fjern for alle" samt valget om "fjern for dig", hvis du ikke vil se meddelelsen, men ikke har noget imod, at alle andre stadig har adgang.

Så hvordan tager du noget tilbage, du lige har sendt på Messenger? Hvis du trykker på og holder nede på meddelelsen, åbnes både emoji-svarvinduet samt muligheder nederst på skærmen til at kopiere, videresende eller fjerne beskeden. Tryk på Fjern, og hvis meddelelsen blev sendt for mindre end 10 minutter siden, skal du vælge indstillingen Fjern for alle i menuen.

At tage en besked tilbage vil dog ikke gå ubemærket hen. Facebook siger, at de andre brugere i samtalen vil få en tekstalarm, der siger, at en kommentar blev fjernet. En pladsholder, der bemærker, at en besked blev fjernet, sidder også fast i den del af samtalen, hvor beskeden blev fjernet fra. Brugere kan stadig rapportere beskeder, når de er blevet fjernet.

Messenger skal dog opdateres, før funktionen er tilgængelig. Facebook siger, at opdateringen begynder at rulle ud over hele verden på både iOS- og Android-apps. Opdateringen startede en langsom udrulning til nogle lande i slutningen af ​​sidste år.

Mens funktionen delvist blev bedt om af rapporten, der angav, at Zuckerberg slettede gamle beskeder, er det nye værktøj en smule forskelligt fra, hvad der i første omgang udløste opdateringen. I en erklæring fra Facebook sagde virksomheden, at beskederne blev slettet med et værktøj til at begrænse "opbevaringsperioden" af sikkerhedsmæssige årsager. Det nye værktøj skifter dog ikke gamle meddelelser, men giver brugerne mulighed for at trække de nyeste meddelelser tilbage.

Seneste indlæg