Ubrugte konti hober sig op? Sådan slettes en bruger på en Mac

Hvis du har en konto på din Mac, der ikke længere bruges og optager værdifuld diskplads, kan du fjerne den med få trin. Vores guide fører dig gennem alt, hvad du skal gøre for at slette en bruger på en Mac hurtigt og nemt.

Der er masser af andre ændringer, du kan foretage på dine Mac-brugerkonti - hvis du vil ændre dit brugernavn eller administrere en kontos Mac-brug med Screen Time, har vi dig dækket.

Trin 1: Sørg for, at du har administratoradgang

Sådan slettes en bruger på en Mac

Sletning af en bruger på en Mac kræver, at du har administratoradgang. Du skal være logget ind på administratorkontoen og kende admin-brugernavnet og adgangskoden for at slette en bruger. Du bliver også nødt til at sikre, at du ikke er logget ind på den konto, du vil slette - hvis du vil slette en administratorkonto, skal du oprette en anden administratorkonto og logge ind med den først.

Trin 2: Indtast administratoradgangskoden i Systemindstillinger

Sådan slettes en bruger på en Mac

Nu hvor du er klar til at gå, skal du klikke på Apple-ikonet øverst til venstre på skærmen og derefter klikke på Systemindstillinger> Brugere og grupper.

Når du er på Brugere og grupper skal du klikke på hængelåsen i nederste venstre hjørne og indtaste admin-brugernavn og adgangskode. Dette forhindrer, at der foretages uautoriserede ændringer i brugerkonti.

Trin 3: Fjern den uønskede konto

Sådan slettes en bruger på en Mac

For at fjerne den uønskede konto skal du blot klikke på kontonavnet på listen over brugere og derefter klikke på minustegnet nederst i vinduet. Du vil nu blive præsenteret for et par muligheder, som vi gennemgår nedenfor.

  • Gem hjemmemappen i et diskbillede: Hvis du har lyst til, at du måske vil gendanne brugerkontoen senere, er dette en mulighed, du kan vælge. Det arkiverer alle brugerens dokumenter og oplysninger, så de kan fortsætte, hvor de slap, hvis deres konto senere gendannes. Diskbilledet af deres filer gemmes i / Brugere / Slettede brugere /.
  • Skift ikke hjemmemappen: Dette fjerner brugerkontoen fra loginskærmen, men de fleste andre ting er på plads. Deres hjemmemappe forbliver inde / Brugere / og du kan gendanne deres konto senere, hvis du vil.
  • Slet hjemmemappen: Dette fjerner brugerens hjemmemappe og alle deres oplysninger og dokumenter fuldstændigt og frigør al plads, de besatte. Hvis du vil gendanne deres konto, skal du konfigurere den fra bunden igen.

Når du har foretaget dit valg, skal du klikke på Færdig.

Trin 4: Fjern gæstebrugerindstillingen

Sådan slettes en bruger på en Mac

Gæstebrugerindstillingen på din Mac giver folk mulighed for at logge ind uden en adgangskode, men det logger dig ud af din primære konto. Selvom det er en praktisk funktion, ønsker ikke alle tilfældige brugere at have den slags adgang til deres Mac.

For at slette gæstebrugerindstillingen skal du blot følge trin 1 og 3 ovenfor, men klikke på "Gæst" i stedet for en bestemt bruger.

Fjern nu afkrydsningsfeltet Tillad gæster at logge ind på denne computer. Dette deaktiverer gæstebrugerkontoen. Du kan også skifte om gæstebrugere kan oprette forbindelse til delte mapper på din Mac - dette kan aktiveres eller deaktiveres, uanset om du tillader gæstebrugere at logge ind.

Seneste indlæg