Sådan slettes din Android-telefon eller tablet korrekt

Sådan slettes din Android-telefon Simon Hill / Digitale tendenser

Vores smartphones er fortrolige med nogle af vores vigtigste hemmeligheder. Følsomme forretnings-e-mails, økonomiske detaljer, kontaktoplysninger og måske endda et risqué-foto er ikke ting, du vil have i de forkerte hænder. Da sikkerhedsfirmaet Avast købte for eksempel 20 Android-smartphones fra eBay, kunne det gendanne fotos, Google-søgninger, e-mails, tekstbeskeder og kontaktoplysninger. Så næste gang du vil sælge eller kassere din smartphone, skal du sørge for at nulstille fabrikken korrekt. Vi viser dig, hvordan du sletter din Android-telefon fuldt ud, for at sikre, at den ikke har nogen af ​​dine personlige oplysninger tilbage.

Fabriksnulstillingsbeskyttelse

hvordan du sletter din Android-telefon eller tablet screenshot 20200526 125355 indstillingerhvordan du sletter din Android-telefon eller tablet screenshot 20200526 125441 indstillingerhvordan du sletter din Android-telefon eller tablet screenshot 20200526 125512 indstillinger

Du vil starte med at fjerne Factory Reset Protection (FRP). Google introducerede FRP i Android 5.0 Lollipop som et ekstra sikkerhedslag. Det er designet til at forhindre, at tyve kan stjæle din telefon, tørre den og derefter bruge den eller sælge den.

Når du fabriksindstiller en telefon med FRP aktiveret og forsøger at konfigurere den som en ny enhed, bliver du bedt om at indtaste brugernavnet og adgangskoden til den sidste Google-konto, der blev registreret på enheden. Hvis du ikke har disse detaljer, forbliver telefonen låst, og du kan ikke få adgang. Det er selvfølgelig ikke godt, hvis du prøver at sælge det eller give det væk.

Der vil være små variationer afhængigt af hvilken Android-enhed du bruger, men processen kan udføres ved at navigere til lignende indstillinger.

Sådan deaktiveres det:

  1. Sluk for din skærmlås ved at åbne dine låseskærm / biometriske indstillinger. Dette inkluderer din fingeraftryksscanner, pin eller mønsterlås.
  2. Den næste ting du skal gøre er at fjerne din Google-konto. Dette kan gøres ved at få adgang til dine kontoindstillinger og trykke på Fjern konto.
  3. Hvis du bruger en Samsung-enhed, skal du også fjerne din Samsung-konto. Dette kan nemt gøres, når du begynder at nulstille din telefon til fabriksindstillinger.

Når din Google-konto er fjernet, kan du fortsætte med fabriksindstillingen.

Hvordan fungerer en fabriksnulstilling?

Når du foretager en fabriksindstilling på din Android-smartphone, skal den tørre den ren, men den gør det ikke. Den sletter adresserne på alle dine data, så den ikke længere ved, hvor de er gemt, men den overskriver faktisk ikke dataene. Når det er tilfældet, er det muligt for nogen at anvende software til gendannelse fra hylden og få nogle af disse data tilbage. Lad os se på, hvordan du sletter din Android-smartphone korrekt.

Krypter dine data

hvordan du sletter din Android-telefon eller tablet-skærmbillede 20200526 125355-indstillingerhvordan du sletter din Android-telefon eller tablet screenshot 20200526 125602 indstillingerhvordan du sletter din Android-telefon eller tablet screenshot 20200526 125605 indstillinger

Det første trin er at kryptere dine data. Denne mulighed er indbygget i Android og kræver, at du indtaster en PIN-kode eller adgangskode, hver gang du tænder din telefon. Det betyder, at enhver, der forsøger at gendanne data fra din telefon, efter at du har brug for en særlig nøgle til at dekryptere den, og at de ikke har nøglen.

  1. Oplad din telefon fuldt ud, eller hold den tilsluttet opladeren, mens denne proces kører, da det kan tage flere timer afhængigt af, hvor mange data du har.
  2. Den nøjagtige metode til at navigere i dette næste trin vil variere lidt fra telefon til telefon. Det vil det generelt være Indstillinger> Sikkerhed> Krypter telefon. Men på en Samsung Galaxy vil du f.eks. Gå til Indstillinger> Biometri og sikkerhed> Krypter eller dekrypter SD-kort. Bemærk, at dette kun kan gøres med et microSD-kort, der har nok lagerplads til at gemme dine data.

Hvis din telefon fulgte med Android 6.0 Marshmallow eller nyere, skal den være krypteret som standard, og du kan springe til næste afsnit. Hvis du er i tvivl om, hvilken version af Android din telefon kører, så kig ind Indstillinger> Om enhed / telefon> Softwareinfo.Husk, at det kun vil blive krypteret som standard, hvis Android 6.0 Marshmallow blev installeret ud af kassen.

Fabriksindstil telefonen

hvordan du sletter din Android-telefon eller tablet screenshot 20200526 125648 indstillingerhvordan du sletter din Android-telefon eller tablet screenshot 20200526 125708 indstillingerhvordan du sletter din Android-telefon eller tablet screenshot 20200526 125714 indstillinger

Sørg for, at du har noget, du vil have sikkerhedskopieret inden du gør dette, fordi det vil tørre alt. Trinene er ens for de fleste Android-enheder, men nogle producenter kan lide at være forskellige.

  • Gå til på en Samsung Galaxy Indstillinger> Generel styring> Nulstil> Nulstilling til fabriksdata og tryk derefter på Nulstil enhed.
  • Gå til en Huawei-telefon Indstillinger> System> Nulstil> Nulstilling af fabriksdata og tryk derefter på Nulstil telefon.
  • På en Google Pixel er det Indstillinger> System> Avanceret> Nulstil indstillinger> Slet alle data (fabriksindstilling) og tryk derefter på Nulstil telefon.

Når du har gennemført disse trin, er din telefon ren. Alle tidligere gendannede data vil blive krypteret og bør være umulige at dekryptere. Ifølge de fleste tekniske eksperter er det nu sikkert at sælge din smartphone eller videregive den til en anden. For nogle mennesker er en fabriksnulstilling dog ikke nok beroligelse.

Overskrivning med uønskede data

En anden måde at være helt sikker på, at dine oplysninger er væk, er at overskrive de krypterede data. Du kan gøre dette ved at indlæse enheden med uønskede data og derefter udføre en anden fabriksindstilling. Ved at kryptere og derefter overskrive dine data gør du det umuligt at gendanne de slettede oplysninger. Det er sandsynligvis overkill - men hvis du vil gå denne rute, er det en enkel proces. Først indlæser du en masse data på din telefon - dummy-data eller meningsløst indhold som et par store videoer - indtil opbevaringen er fuld. På dette tidspunkt krypterer skrotdata "oven på" din tidligere kryptering ved at udføre en anden fabriksindstilling.

Du kan også få en app til at overskrive med uønskede data til dig. Der er et par muligheder i Play Butik, såsom Secure Erase med iShredder 6 eller Shreddit.

Uanset hvilken information du vil slette fra din Android-enhed, er der et par vinkler, du kan nærme dig fra. Mellem kryptering, fabriks nulstilling og skrotoverskrivning kan du tørre din enhed knirkende ren.

Seneste indlæg